Wat is het BodyTalk Systeem? 


Het BodyTalk System is een holistische, veilige, niet-invasieve energetische methode.

Het ondersteunt het lichaam bij het in balans brengen van zijn systemen op alle niveaus van lichaam, geest en (onder)bewustzijn en bevordert zo het welzijn en de gezondheid. 

  

BodyTalk heeft een positief effect op:

  

 • zelf ontplooiing, persoonlijke groei
 • bespoedigen herstel bij ziekte en (sport)blessures
 • stress, spanning en burn-out  
 • depressie, angst en emotionele uitdagingen 
 • slaapstoornissen en vermoeidheid 
 • hoofdpijn, rugpijn, chronische pijn 
 • de spijsvertering 

  

 • versterken van het immuunsysteem 
 • virale en bacteriële infecties
 • de algemene prestaties: werk, school en sport
 • ondersteuning en versnellen bij traject fysiotherapeut of psycholoog

  

 

Geschiedenis

 

Het BodyTalk System is in de jaren 90 ontwikkeld door dr. John Veltheim.

Deze in Australië geboren chiropractor en reiki-meester is ook opgeleid in de  Filosofie, Theologie, Acupunctuur, Kinesiologie en Osteopathie.

In zijn methode combineert Veltheim elementen van de traditionele Chinese en westerse geneeskunde met concepten uit de complementaire geneeskunde en de natuurwetenschappen, zoals bio-energetische psychologie en moderne kwantumfysica.

Veltheim stond vijf jaar aan het hoofd van het College of Acupuncture and Natural Therapies in Brisbane voordat hij in 1998 naar Florida verhuisde. Het BodyTalk System is een dynamische methode. John Veltheim blijft zijn methode verder ontwikkelen en integreert actuele wetenschappelijke bevindingen en technieken in de praktijk. 


"Sing your own Song"


Hoe werkt BodyTalk 

 

Ieder mens heeft het vermogen om zijn zelfregulerende krachten te activeren. Als we ons bijvoorbeeld in de vinger snijden, starten er in ons lichaam automatisch mechanismen op waardoor de wond zich in een 

paar minuten sluit. Dit proces voltrekt zich niet alleen lichamelijk – we zijn ook emotioneel en mentaal in staat onze weerstand te activeren. 

  

Er zijn echter ook momenten dat deze capaciteit niet voldoende beschikbaar is voor ons. Bijvoorbeeld in stresssituaties of omdat we onze veerkracht hebben 

opgebruikt door te veel taken op de schouders te nemen. Onze levensstijl, de eisen van de buitenwereld of de constante mobiele bereikbaarheid kunnen ons overweldigen en onze systemen uit balans brengen. 

  

Het is allemaal een kwestie van communicatie, Talk.

 

Ons lichaam is voortdurend bezig om interne processen te synchroniseren en te coördineren voor een optimale gezondheid. Elke cel is voortdurend in communicatie met elke andere cel, elk orgaan, elke hormoonklier, elk stelsel, alle functies worden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Een constant, dynamisch streven naar de beste balans, zodat alle lichaamsprocessen optimaal plaats vinden. En dat verloopt geheel vanzelf, je hoeft daar geen opdracht voor te geven.

Als dit netwerk wordt verstoord, kunnen de systemen soms niet meer optimaal met elkaar communiceren.

Ze raken in disbalans en veroorzaken klachten of zelfs ziekten. 

Er ontstaat ergens pijn, onze keel wordt dichtgesnoerd, iets ligt ons zwaar op de maag, of we hebben een gebroken hart…

Ons lichaam laat ons weten dat er iets mis is: Talk. 

  

Het BodyTalk Systeem maakt gebruik van deze kennis en herstelt de verbinding 

tussen fysieke onderdelen en fysiologische processen van het lichaam. Daarbij worden overtuigingen, geloofspatronen en emotioneel 

geladen ervaringen in het (onder)bewustzijn aangesproken, met als doel het aangeboren vermogen van het lichaam tot zelfregulering te stimuleren en duurzaam te borgen. 

De BodyTalker onderzoekt volgens een protocol waar een disbalans zit, welke communicatie verbeterd kan worden.

De client zit of ligt rustig ontspannen en ervaart meestal een diepe rust aan het einde van een sessie.